Az oldás menete

Az oldás menete

Egy téma alapos oldása 3, 4 alklamat vesz igénybe, jelentős saját munkával megtűzdelve.

Címszavakban így fest (a linkre kattintva bővebben is olvashatsz róla):

- Első találkozó - megismerkedés, keretek tisztázása, életesemény összefoglaló megbeszélése, cél megfogalmazása, cél elérésének időbeni felvázolása

- Második alkalom - az otthoni feledat kapcsán felmerült kérdések, érzések tisztázása, a cél megfogalmazása, és tesztelése kineziológia izomtesztelésel,az oldási mód meghatározása, oldás (érzelmi stresszoldó technikák, energetikai korrekciók, családállító módszer eszköztára, meditációk), újabb otthoni feladat

-Harmadik alkalom - az otthoni feladat átbeszélése, újabb esetleges kérdések tisztázása, az oldás folytatása, otthoni feladat folytatása

-Negyedik alkalom - coaching - az eddigiek átbeszélése, a felmerülő kérdések megbeszélése, a blokkok feltárásából adódó előny megbeszélése, új cselekvési terv megfogalmazása, gyakorlati lépései, lehetséges akadályai, új pozitív választás beillesztése a mindennapi életbe

 

Mire számíthatsz az első találkozáskor?

Egy alkalom 90 perc, ez az idő bár hosszúnak tűnik, nagyon gyorsan elrepül.


Az Ügy meghatározásaBeszélgetésünk során feltérképezzük, hogy valójában mi is az az Ügy amivel kineziológushoz fordultál.
A jelenben kihívást okozó Ügy feltárása nem mindig egyszerű. Legtöbbször kemény munkát igényel , hogy megfogalmazd valójában mivel is kell foglalkoznunk. Lehet, hogy valamilyen gyereknevelési problémával indulsz el, de végül valójában határ kijelölési kihívásaid vannak, az is lehet, hogy párkapcsolati konfliktuskezelési problémából indulunk ki, de kiderül, hogy a benned lévő belső gyermek sérülése miatt (gyerekkor traumák) annak oldásával a megfelelő kommunikációs stílus meghatározásánál kötünk ki. Személyiségünk nagyon összetett. Nem titok, hogy minden mindennel összefügg, ezért szinte kiapadhatatlan a felmerülő témák forrása. Kineziológiai teszteléssel az aktuális ügyek között is tudunk priorizálni. Tehát az éppen akkor leginkább oldást igénylő témával foglalkozunk.
Ha már megfogalmaztad az Ügyet, máris jobban rá tudunk pillantani, az oldáshoz vezető első igazán nagy lépést meg is tetted.

Kineziológiai izomteszteléssel ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a probléma megfogalmazása, kell-e kiegészítés, vagy más finomítás. Lehet, hogy túl körülményesnek hangzik, de hidd el, a befektetett energia megtérül, hiszen gyakran azt a legnehezebb meglátni ami számunkra a legnagyobb stresszt okozza, hiszen benne élünk, a fától nem látjuk az erdőt.

Ha megfogalmatad az Ügyet, érzelmi és energetikai korrekcióval oldjuk az Ügyhöz kapcsolódó blokkot.

Az érzelmi stresszoldásról

Már iskolás korunk előtt több tízezer hiedelmet hozunk létre, melyek meghatározzák, hogy hogyan reagáljunk a dolgokra, hogy hogyan éljük életünket. Ezek között szép számmal akad olyan, ami komoly problémát, viselkedési zavart okozhat életünk különböző területein. Korregresszióban kiderítjük, hogy fogantatástól kezdve milyen életkorokban történtek olyan események, melyek egymásra épülve létrehozták a jelenbeli problémát.


Az izomtesztelésről

kineziológiai izomtesztelés A válaszokhoz szükséges izomtesztelést mindig megelőzi az úgynevezett előtesztek sorozata, amellyel megbizonyosodhatunk, hogy az izmok megfelelően működnek. Az előtesztek ezért tisztázó tesztnek is hívjuk. Az előtesztek célja az, hogy a tesztelendő izmot a teszteléshez megfelelő állapotba hozzuk és így pontos izomválaszokat kapjunk az egész oldási folyamat alatt.
A tesztelés során az idegi áramköröket vizsgáljuk, az izomtól az agyig, és az agytól az izomig, így információt kaphatunk, hogy bizonyos funkciók energetikailag megfelelően működnek-e. Megfelelő működéskor az izmok bekapcsolt , stressz esetén lekapcsolt (elgyengülő) állapotban.
Az agyféltekék feladataiból adódóan szükség van arra, hogy mindkét agyféltekénk bekacsolt legyen az vizsgálat során. Ezért tesztelünk mindkét kézen. A meridiánok és az izomrendszer összefüggése miatt a szervhez tartozó izom tónusának változása informál a meridián állapotáról. Az izom általában elgyengülő választ ad, ha a meridiánon az energiaáramlás kiegyenlítetlen.


Mi is az a meridián?


meridiánok, az energiacsatornákA meridiánok azok a kis csatornák, amelyekben az energia, a Qui áramlik. Behálózza testünket, nagyából úgy, mint az érrendszer. A modern technika immár lefényképezni is képes, de évezredeken keresztül csupán a mesterek tanítására hagyatkozhattunk. 14 energiapálya, meridián létezik, amelyek az életenergiát hordozzák, áramoltatják. 12 főmeridián és két pótmeridián létezik a testben. Mindegyik meridián izomcsoportokat és külső szöveteket lát el energiával. Hat meridián, a yin az, amely a testnek az elektromagnetikus energiát átadja és a yin szerveket látja el: a szív, a máj, a tüdő, lép, vese, és a véredények. A maradék hat meridián a yang, amely a testnek az elektromagnetikus energiát áramoltatja, és a yang szerveket látja el: gyomor, vastagbél, vékonybél, epehólyag, hugyhólyag és mellékvese. A két mellék meridián a test középső részén a hét csakrán keresztül fut. Ez az áramlás a sheng ciklus. Ha ezek a csatornák nincsenek egyensúlyban pl. a stressz miatt, akkor betegek leszünk.

 

Leginkább az elülső deltaizmon tesztelünk. Ehhez a tesztelt fél két kinyújtott karja, és a kineziológus érintése (ellenőrzi, hogy az izom tart, vagy elgyengül) kell. 

 

 

 

 

 

 

Az oldásmenetekről

Különböző oldásmenetek, fajták segítik a kineziológust az aktuális téma leghatékonyabb feldolgozásában.
Honnan tudjuk, hogy melyik lesz a megfelelő oldásmenet az adott Ügyhöz kapcsolódóan?
Természetesen a kineziológiai izomteszteléssel ellenőrizzük, így nem a kineziológus ízlése, hanem maga a kineziológushoz forduló dönti el (nem tudatosan, hanem az izomválaszai alapján), hogy melyik oldás minta segíthet leginkább az Ügy feltárásában.

 

 

A kineziológiai oldás a kineziológiai kezelés része, az oldás menet során a kineziológus a stresszkezelés tanácsadás módszerével feltárja a lélek terheit.

Hozzászólnál?


Kineziológiai oldás Budapesten

Az Újlipótvárosban, közel a belvároshoz, a lüktetéshez, mégis egy olyan helyen, amit az ott lakók "falunak" hívnak, a Tátra utca 24. alatti kis üzlethelységben rendeztem be a "Vetyengőt", ahol néhány órára ki tudod magad szakítani a mindennapi pörgésből, ahol csak TE vagy a középpontban, ahol tényleg fontos, hogy Te hogyan érzed magad.

Budapest nagyváros, ennél fogva gombamód szaporodnak az életmód centrumok, wellnes központok, kozmetikák, fodrászatok. Mind a kedves Látogató "jobb létét" tűzte ki céljául. Legtöbbjük gyors változást ígér, ahol csak a "külső" segítők munkája adja  a vágyott jó érzést. Ha eljössz Hozzám, egy meghitt, csendes kis helyen találod magad. Nincs masszázsfotel, és uborkapakolás, és sajnos nem tudok "instant" boldogságcseppeket adni a gyors javuláshoz.

Viszont van egy kényelmes székem, amiben ellazulhatsz, meg tudlak kínálni egy finom teával, és gyertyafény mellett, a kineziológia csodálatos módszerének segítségével el tudunk indulni egy önismereti fejlődési úton, ahol leginkább a TE befektetett munkád és energiád lesz a siker kulcsa. Ezekben az órákban egészen biztosan Te vagy a főszereplő, és nagyon is aktív részese a munkánknak.

blokkpont oldás

kérj időpontot!

blokkpont@gmail.com

info@kineziologia-stresszoldas.hu

A kineziológia egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztõ prevenciós jellegû holisztikus módszer. A kineziológus tanácsadó segíti Ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megõrzésében, a betegségek megelõzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlõdésében, a minõségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei melletti, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz. A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetõségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállitásában.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, mely nem csak azt vizsgálja, hogy a testünk energetikai rendszérében hol történt az elakadás, hanem négy idõsíkban - jelenben, - korregresszióban, - generációban, - és egyéb dimenziókban azt is, hogy mikor történt az adott blokk. Így gyakorlatilag a legteljesebb kezelési lehetõséget biztosítja az Ügyfél számára. tovább olvasom

Kineziológia