Mi az a kineziológia?

kineziológia, a szelíd módszer

 

Mi is az a kineziológia? Kineziológiai irányzatok és a stresszoldás fajtái a különböző irányzatok szerint.

A kineziológia egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

Mi tehát a kineziológia egy kicsit bővebben, kicsit részletesebben?

Több meghatározása létezik. Kineziológia (kinézis: mozgás, logos: tan, tudomány), a mozgásról szóló tudomány. A mozgás határozza meg egészségünket, betegségeinket, érzelmeinket, pszichénket, közérzetünket, életutunkat. A mozgás javítja kapcsolatunkat önmagunkkal és embertársainkkal. A mozgás ugyanakkor meghatározza azt is, hogyan érezzük magunkat, hogyan találjuk meg a helyünket a világban. A mozgás egész életünkben végig kisér. A kineziológia célja: a testfunkciók és a testen belüli működések integrációja, eszközöket nyújt a test működésének feltérképezéséhez.

A kineziológia alaptétele: A test önmagát gyógyítja és tartja fenn.

A mozgás (változás), az állandóan változó környezethez való alkalmazkodás az élet lényeges jellemzője. Ahol ez blokkolt, ott felborul az egyensúly, és erre testi-lelki problémák hívják fel a figyelmet. Ezeknek a blokkoknak a felderítését és oldását célozza meg a kineziológia. Az információszerzés eszköze az izomtesztelés, melynek hátterében tudományosan kidolgozott módszer áll, a 70-es években manuálterapeuták fejlesztették ki. Az egyensúly helyreállítására pedig több száz féle korrekcióból választ a kineziológus - szintén az izomtesztelés segítségével. Ezek a gyakorlatok rendkívül hatékonyak, számtalan egyéb tudás integrálásával jöttek létre.

A kineziológiának több ága létezik.

kineziológiai izomtesztDaniel David Palmer, a kiropraktika atyja rájött, hogy a stresszes események izomblokkokat hoznak létre, az izmok feszülését illetve renyheségét vizsgálta. Azt kutatta, hogy az izmok aktuális állapota milyen járulékos jelenségekkel függenek össze . A mai kineziológiai izomtesztelés alapjait fedezte fel.

ALKALMAZOTT KINEZIOLÓGIA (Applied kinesiology)

A Dr. George Goodhard által kidolgozott módszer melyben kidolgozta az izmok vizsgálatának, tesztelésének és szükség szerinti erősítésének lehetőségeit. Ehhez felhasználta a neurovascularis (NV ideg-vér) kontaktpontokat, valamint a neurolymphatikus (NL ideg-nyirok) reflexpontokat, melyek a specifikus izmok vér ill. nyirok ellátását élénkítik, annak működését segítve, azt megerősítve. Munkájához felhasználta a táplálkozástudomány eredményeit, de a kínai orvoslás 12+2 meridián-tanát is.

Az egészség háromszöge

A tan alapja, hogy az egészség háromszöge három oldalból áll:

az egészség háromszöge1. Strukturális oldal (izomrendszer, csontok, belső szerveink, melyekkel leginkább a kirokpraktika , manuálterápia, kranioszakrális terápia, gyógytorna foglalkozik

2. Biokémiai oldal (a szervezet kémia reakció változásai, endokrin rendszer, táplálkozás kapcsolódik hozzá leginkább, az allopátia és homeopátia, és a táplálkozástudomány foglalkozik vele)

3. Érzelmi oldal ( lelki, mentális terület, amivel leginkább a pszichoterápia, Bach virágterápia segíthet) Ha a fenti egészség háromszögének oldalai egyenlőek, akkor beszélhetünk egészségről, ha bármelyik oldal egyensúly elbillen, magával húzza a másik két oldal is, ami betegséghez vezethet.

 

 

TOUCH FOR HEALTH - GYÓGYÍTÓ ÉRINTÉS

Dr. John Thie (az alkalmazott kineziológiával foglalkozó Goodhart csoport tagja) , a laikusok számára is hozzáférhetővé kívánta tenni az alkalmazott kineziológia vívmányait. Az izomtesztelés módszere olyan lehetőségeket hordoz magában, melyeket nem szabad a laikusok – nem orvosok – elől elzárni. Ezért létrehozta Touch For Health (TfH) – elnevezésű kineziológia rendszert . A TfH-ban 14 fő izom szerepel, minden izomhoz hozzárendelt egy meridiánt, neurolymphatikus reflexzónákat (nyirokáramlást befolyásoló területek, testszerte találhatóak, masszírozással kezelik), és neurovasculáris pontokat (érintéssel és tartással kezelik a vérkeringést befolyásoló területet). Az izmok tesztelésével az egész test energia-állapotát feltérképezhetjük, s a meridiánok, neurolymphatikus reflexzónák, neurovasculáris pontok kezelésével helyreállíthatjuk az energetikai kiegyensúlyozatlanságot. Ezzel az alternatív gyógyászati módszerrel korrigálni lehet az egyes izmok működését, a test energiaellátását, és így a belső szervek működését is. A TfH ötvözi a hagyományos kínai gyógyászat és a kiropraktika, naturopathia, osteopathia elemeit.

ONE BRAIN/THREE IN ONE CONCEPTS

Hárman dolgozták ki a fenti kineziológiai módszert: Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway.

A mószer három szinten dolgozik, tudatos, tudatalatti és testi szinten. Ezeken a szinteken megállapítható a tesztelt személy érzelmi állapota a jelenben és a múltban egyaránt. Jelenlegi érzelmi, viselkedési gondjaink közül sok a múlt tapasztalataiban és traumáiban gyökerezik. A Three in One célja, hogy megtisztítsa ezeket az érzelmeket és emlékeket, és ezzel képessé tegyen arra, hogy szabadon, a múlt korlátozásai nélkül változtassunk és válasszunk. Az izomteszt segítségével a kineziológus megtalálja a probléma gyökerét. A páciensnek nem kell, hogy tudatos emlékei legyenek a traumáról, mivel a test elraktározta az élményt. A korregresszió, amelyet a Three in One-rendszer alkalmazott elsőként, olyan technika, amellyel meg tudják határozni, mikor kezdődött a probléma. Az életünkben átélt fájdalmas élmények, lelki félelemek és szorongások a szervezetben rendszerint energiablokkokat okoznak, melyeket szintén old a korrekciós eszköztár megfelelő eleme. A módszer lényege, hogy korregresszió során oldódik az érzelmi stressz, és így megszűnik a jelenbeli probléma is.

EDUKINEZIOLÓGIA (EDU-K), BRAIN GYM

Dr. Paul Dennison pedagógus évtizedek során gyermekek tanulási nehézségeivel és képességeik fejlesztésével, majd Dorman és Delcado iskolapszichológusokkal együttműködve továbbfejlesztette a módszerét. Az Edu-K az ún. keresztirányú mozgásgyakorlatok terápiás használatával elősegíti a test és az agy, a jobb és a bal agyféltekék, továbbá az agy egyéb dimenzióinak összehangolását, a látás és a hallás energetikai kiegyensúlyozását, az agyféltekék és mozgás integrációjának fejlesztését. Ezen mozgás, vagy tornagyakorlatok rendszere, a mozgás és az agyműködés kapcsolatát kihasználva a mozgásgyakorlatokkal hatnak vissza az agyműködésre. A gyakorlatok otthon is végezhetők, legfőbb céljuk a mozgásintegráció segítése a két agyfélteke között, mellyel jelentősen növelhető a tanulási hatékonyság, eredményesség és csökkenthető, a legtöbb esetben pedig meg is szüntethető a tanulási zavar, nehézség.

TRANSZGENERÁCIÓS EPIGENETIKUS KINEZIOLÓGIA

A Transzgenerációs epigenetikus kineziológia (TEK) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, amely a kineziológia rendszerének megfelelően testünk energetikai rendszerében történt elakadást vizsgálja, de a blokk keletkezését nem csak a jelenben, hanem korregresszióban, generációkban, és akár egyéb dimenziókban is vizsgálja. Ezzel segíti a klienst abban, hogy a lehető legteljesebb kezelést kaphassa. A problémához kapcsolódó stresszt az egyén terhelhetőségét figyelembe véve, fokozatosan képes oldani.

Mi az az epigenetika?

Az epigenetika a modern biológiában a gének olyan öröklődési formájának vizsgálata, amely nem jár együtt a DNS szekvenciájának megváltozásával. A vizsgálat arra a kérdésre keres választ, hogy a környezeti tényezőknek a szülőkre gyakorolt hatása, milyen változásokat okoz az utódok génkifejeződését tekintve. Az epigenetika egy orvosi tudományág, amely az öröklõdõ változásokkal foglalkozik DNS (Genetikai örökítõanyagunk) változások nélkül. A DNS-hez metilcsoportok kapcsolódnak, melyek meghatározott mintázatot alkotnak. A metilációs háló környezeti hatásokra változik, minden ember metilációs mintázata az évek során változik. A változások MÓDJA egy családon belül azonos, azaz ÖRÖKLÕDIK. Ez azt jelenti, hogy a genetikai anyag nem változik, de a gének mûködése igen, a gének EMLÉKEZNEK, a szerzett betegségek is átörökíthetõek az utódokra. Itt érhető tetten a TEK igazi ereje, a stressz oldásával nem csak a kliens energetikai egyensúlyát adjuk vissza, hanem generációkon átívelő oldást alkalmazhatunk. Az epigenetika tudományos választ adhat jó néhány olyan kérdésre, amelyre eddig csak elméleti válaszaink léteztek. Magyarázatot kapunk arra, hogy miként lehet egy családban hajlam egy adott típusú betegségre anélkül, hogy bármilyen egyértelmű nyoma lenne a DNS-ben. Egyebek között a skizofrénia, a bipoláris betegség és a cukorbetegség kialakulásának hátterében sem genetikai, de mégis örökletes tényezőket sejt több kutató.

 

Mi is az a kineziológia? Kineziológiai irányzatok és a stresszoldás fajtái a különböző irányzatok szerint.  A kineziológia tulajdon képpen egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust. Kineziológia és stresszoldás Budapest belvárosában.

Hozzászólnál?


2014. augusztus 08. 21:15:12

Blokkpont

Ilyen az admin hozzászólás

Ilyen az Admin hozzászólás.

Üdvözlettel:

Blokkpont Kineziológia

2016. december 27. 23:46:28

Viola

Levèl

Üdvözletem. Hogyan lehet hozzá jutni a tapaszhoz? Olvasva az oldalt. Gondoltam fel vennèm a kapcsolatot. Vàrom a megtisztelö vàlaszt Üdvözletem viola.

Kineziológiai oldás Budapesten

Az Újlipótvárosban, közel a belvároshoz, a lüktetéshez, mégis egy olyan helyen, amit az ott lakók "falunak" hívnak, a Tátra utca 24. alatti kis üzlethelységben rendeztem be a "Vetyengőt", ahol néhány órára ki tudod magad szakítani a mindennapi pörgésből, ahol csak TE vagy a középpontban, ahol tényleg fontos, hogy Te hogyan érzed magad.

Budapest nagyváros, ennél fogva gombamód szaporodnak az életmód centrumok, wellnes központok, kozmetikák, fodrászatok. Mind a kedves Látogató "jobb létét" tűzte ki céljául. Legtöbbjük gyors változást ígér, ahol csak a "külső" segítők munkája adja  a vágyott jó érzést. Ha eljössz Hozzám, egy meghitt, csendes kis helyen találod magad. Nincs masszázsfotel, és uborkapakolás, és sajnos nem tudok "instant" boldogságcseppeket adni a gyors javuláshoz.

Viszont van egy kényelmes székem, amiben ellazulhatsz, meg tudlak kínálni egy finom teával, és gyertyafény mellett, a kineziológia csodálatos módszerének segítségével el tudunk indulni egy önismereti fejlődési úton, ahol leginkább a TE befektetett munkád és energiád lesz a siker kulcsa. Ezekben az órákban egészen biztosan Te vagy a főszereplő, és nagyon is aktív részese a munkánknak.

blokkpont oldás

kérj időpontot!

blokkpont@gmail.com

info@kineziologia-stresszoldas.hu

A kineziológia egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztõ prevenciós jellegû holisztikus módszer. A kineziológus tanácsadó segíti Ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megõrzésében, a betegségek megelõzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlõdésében, a minõségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei melletti, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz. A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetõségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállitásában.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, mely nem csak azt vizsgálja, hogy a testünk energetikai rendszérében hol történt az elakadás, hanem négy idõsíkban - jelenben, - korregresszióban, - generációban, - és egyéb dimenziókban azt is, hogy mikor történt az adott blokk. Így gyakorlatilag a legteljesebb kezelési lehetõséget biztosítja az Ügyfél számára. tovább olvasom

Kineziológia