Mit jelent a stressz?

Mit jelent a stressz

Mit jelent a stressz?

A stressz és a különböző stresszek jelentése, fogalma és oldása. Stresszkezelés. Hogyan védekezzünk a stressz ellen a kineziológia módszerével?

Korunk civilizációjában szinte alig akad ember, aki ne ismerné a stressz fogalmát. A hétköznapi párbeszédeinkben is többször felüti a fejét a stressz megnevezés: "Ez egy stresszes időszak", "túl sok stressz ért ma", " Ne stresszelj már", stb.

A stressz eredetileg a szervezetnek az ingerekre adott nem specifikus válaszát jelölő orvosi szakkifejezés volt. Mai értelmében azonban jelentése nagyjából „folyamatos feszültség" vagy „tartós idegesség" mely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott tartós válaszreakció a szervezet részéről. A tartósan fennálló stressz akár komoly egészségkárosodást eredményezhet, mivel gyengíti a szervezet ellenállóképességét.

stressz a mindennapokbanSajnos, Te sem úszhatod meg a mindennapjaidat stresszek nélkül kedves Látogatóm!

Stressz

A belső tartós stressz

szervenergiaSzerveink védőköpenye a szervenergia. A szervenergia csökkenhet (akár helytelen táplálkozás miatt), a szerv kevesebb energiát kap, mint amennyire a feladata elvégzéséhez szüksége lenne. Ez az adott szerv számára egy stressz, amit még nem érzékelünk, de ha ehhez a belső stresszhez egy külső is társul, azt a szervezetünk már nem tolerálja, azonnali vészriadót fúj.

belső tartós stressz Veled is megesett már, hogy valamilyen apróságon annyira kijöttél a sodrodból, hogy azonnal "robbantál" ?

 

Automatikus stresszmagatartás

Túlélésünk záloga, belénk van kódolva, ez az automatizmus véd bennünket, ha hirtelen kell reagálnunk valamire, azonnali döntést kell hoznunk. A stressz hatása ilyenkor elsősorban pozitív, mert koncentrálja a szervezet erőit egy változó helyzettel való megbirkózáshoz, ezáltal javítja teljesítményünket egy-egy kihívás során.

Már gyermekkorunkban megtanuljuk a legjobb túlélési magatartást. hajlamosak vagyunk arra , hogy bizonyos szituációkban helytelenül viselkedjünk. A stressz oka többnyire a túlzott megterhelés, a feladataink leküzdéséhez azonban nem mindig a legoptimálisabb megoldást választjuk. Öntudatlanul kerüljük a stressz-szituációt, túlélünk.

Mit is csinálink ilyenkor?

betegség előnyTedd fel a kezed, ha már Te is választottad azt a túlélési stratégiát, amikor a dolgozatírás /kellemetlennek ígérkező megbeszélés napján inkább lebetegedtél!

Általában a betegség tekinthető a legjobb mentségnek a szituáció megkerülésekor. Az automatikus stressz bekapcsolásához legtöbbször elég egy szó, kifejezés (dolgozat) ami képes az energiánkat azonnal megcsapolni, a test harmóniáját felborítani, hangulatunkat megváltoztatni. Mindannyiunk életében vannak olyan motívumok, személyek, cselekvések, dolgok, amelyek kiváltják az automatikus stresszmagatartást, és legtöbbször ezek a stresszek nem is tudatosulnak bennünk.

 stresszoldás kineziológiávalA kinezilógia segít a blokkot okozó stressz felfedezésében és oldásában.

Számunkra vagy stressz, vagy egyensúly létezik. A stressz szó hallatán leginkább negatív stresszre gondolunk, de ugyanígy beszélhetünk pozitív stresszről is. Szervezetünk nem tesz különbséget a kettő között. Ha túl sok stresszt úgy tudja tolerálni a szervezet, ha a stresszt okozó tényezőket kiegyensúlyozzuk.

stresszoldás kineziológiávalHa ezen az oldalon jársz kedves Olvasó, már közel állsz ahhoz, hogy találkozz egy szelíd módszerrel ami képes a stresszoldásra.

stresszoldás, lelki egyensúly

Egyensúlyunk visszaállításához a stresszoldásra kell törekednünk. Manapság sokféle eszköz rendelkezésünkre áll, hogy helyre állítsuk szervezetünk egyensúlyát. Alternatív terápiák sora segíthet bennünket a balanszba hozni szervezetünket. A homeopátia a gyógyítás területén, a különböző masszázs terápiák a test szintjén, a különböző mozgásformák területén akár a jóga, de maga a mozgás maga is egyike a stresszoldás hatékony technikáinak. A kineziológia az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, aktivizálja az öngyógyítás mechanizmusát.

kineziológia, az alternatív módszerMinden szervezet, a Te szervezeted is képes az Öngyógyításra!

Hozzászólnál?


Kineziológiai oldás Budapesten

Az Újlipótvárosban, közel a belvároshoz, a lüktetéshez, mégis egy olyan helyen, amit az ott lakók "falunak" hívnak, a Tátra utca 24. alatti kis üzlethelységben rendeztem be a "Vetyengőt", ahol néhány órára ki tudod magad szakítani a mindennapi pörgésből, ahol csak TE vagy a középpontban, ahol tényleg fontos, hogy Te hogyan érzed magad.

Budapest nagyváros, ennél fogva gombamód szaporodnak az életmód centrumok, wellnes központok, kozmetikák, fodrászatok. Mind a kedves Látogató "jobb létét" tűzte ki céljául. Legtöbbjük gyors változást ígér, ahol csak a "külső" segítők munkája adja  a vágyott jó érzést. Ha eljössz Hozzám, egy meghitt, csendes kis helyen találod magad. Nincs masszázsfotel, és uborkapakolás, és sajnos nem tudok "instant" boldogságcseppeket adni a gyors javuláshoz.

Viszont van egy kényelmes székem, amiben ellazulhatsz, meg tudlak kínálni egy finom teával, és gyertyafény mellett, a kineziológia csodálatos módszerének segítségével el tudunk indulni egy önismereti fejlődési úton, ahol leginkább a TE befektetett munkád és energiád lesz a siker kulcsa. Ezekben az órákban egészen biztosan Te vagy a főszereplő, és nagyon is aktív részese a munkánknak.

blokkpont oldás

kérj időpontot!

blokkpont@gmail.com

info@kineziologia-stresszoldas.hu

A kineziológia egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztõ prevenciós jellegû holisztikus módszer. A kineziológus tanácsadó segíti Ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megõrzésében, a betegségek megelõzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlõdésében, a minõségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei melletti, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz. A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetõségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállitásában.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, mely nem csak azt vizsgálja, hogy a testünk energetikai rendszérében hol történt az elakadás, hanem négy idõsíkban - jelenben, - korregresszióban, - generációban, - és egyéb dimenziókban azt is, hogy mikor történt az adott blokk. Így gyakorlatilag a legteljesebb kezelési lehetõséget biztosítja az Ügyfél számára. tovább olvasom

Kineziológia