Agyintegrációs gyakorlatok

fekvő nyolcasFekvő Nyolcas


A kineziológia gyakorlatok mozgásba hozzák és egységbe rendezik az ember testét, lelkét, szellemét. A gyakorlás segíti a jobb és a bal agyfélteke közös munkáját.
A gyakorlásnak a hatékonyságát a rendszeresség adja, így érdemes naponta elvégezni néhány gyakorlatot. A felnőtteket se hagyjuk ki ebből a remek lehetőségből, gyakoroljanak ők is, így szülő és gyerek együtt mozoghatnak.
Kalandra fel!

FEKVŐ NYOLCAS
A gyerek álló helyzetben előre nyújtja a bal karját, hüvelykujját feltartja, és lassan fekvő nyolcast rajzol a levegőbe, középről indul, majd lassan megrajzolja a nyolcas bal hurkát. Közben fejét egyenesen tartva a szemével követi a hüvelykujját. Néhány ilyen nyolcas után ugyanezt megcsinálja a jobb karjával is néhányszor. Majd mindkét kezét összekulcsolva rajzolja meg a fekvő nyolcast.

Ez a gyakorlat segít a két agyféltekét egyszerre használni, nemely betűket nem felcserélni, könnyebben olvasni, amit olvastak azt jobban megérteni, koordináltnak lenni és figyelni, és ellazulni tanulás közben.

Amire figyeljetek (saját tapasztalat alapján):
A gyermek keze maradjon nyújtva, a hüvelykujja a szeme magasságában legyen ( én a hüvelykujja körmére ragasztottam egy kis színes post-it darabkát, azt könnyebb figyelni). A mozgás legyen lassú. A gyerekek hajlamosak lendületből dolgozni. A szeme kövesse a hüvelykujját - sokszor azt vettem észre , hogy a koncentráció miatt elbambul, közben rajzolgatja a fekvő nyolcast.

♠ Az agyfélteke integráció a kineziológia gyakorlataival a test lélek szellem harmóniáját teremti meg...

Hozzászólnál?


Kineziológiai oldás Budapesten

Az Újlipótvárosban, közel a belvároshoz, a lüktetéshez, mégis egy olyan helyen, amit az ott lakók "falunak" hívnak, a Tátra utca 24. alatti kis üzlethelységben rendeztem be a "Vetyengőt", ahol néhány órára ki tudod magad szakítani a mindennapi pörgésből, ahol csak TE vagy a középpontban, ahol tényleg fontos, hogy Te hogyan érzed magad.

Budapest nagyváros, ennél fogva gombamód szaporodnak az életmód centrumok, wellnes központok, kozmetikák, fodrászatok. Mind a kedves Látogató "jobb létét" tűzte ki céljául. Legtöbbjük gyors változást ígér, ahol csak a "külső" segítők munkája adja  a vágyott jó érzést. Ha eljössz Hozzám, egy meghitt, csendes kis helyen találod magad. Nincs masszázsfotel, és uborkapakolás, és sajnos nem tudok "instant" boldogságcseppeket adni a gyors javuláshoz.

Viszont van egy kényelmes székem, amiben ellazulhatsz, meg tudlak kínálni egy finom teával, és gyertyafény mellett, a kineziológia csodálatos módszerének segítségével el tudunk indulni egy önismereti fejlődési úton, ahol leginkább a TE befektetett munkád és energiád lesz a siker kulcsa. Ezekben az órákban egészen biztosan Te vagy a főszereplő, és nagyon is aktív részese a munkánknak.

blokkpont oldás

kérj időpontot!

blokkpont@gmail.com

info@kineziologia-stresszoldas.hu

A kineziológia egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztõ prevenciós jellegû holisztikus módszer. A kineziológus tanácsadó segíti Ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megõrzésében, a betegségek megelõzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlõdésében, a minõségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei melletti, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz. A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetõségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállitásában.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, mely nem csak azt vizsgálja, hogy a testünk energetikai rendszérében hol történt az elakadás, hanem négy idõsíkban - jelenben, - korregresszióban, - generációban, - és egyéb dimenziókban azt is, hogy mikor történt az adott blokk. Így gyakorlatilag a legteljesebb kezelési lehetõséget biztosítja az Ügyfél számára. tovább olvasom

Kineziológia