A stressz hatása a szervezetre

Stressz hatására az idegrendszer és a hormonális rendszer mozgósítja erőit a test egyensúlyának fenntartásának érdekében. Pontosan észlelhető változásokat okoz a test működésében.

Selye János kutatásai nyomán megállapította, hogy a szervezet általános védekezése a stressz ellen mindig azonos, független a kiváltó ingertől. Ezt a jelenséget generális adaptációs szindrómának nevezte el, aminek három fokozata van:

1. Alarm reakció- mely heves tünetekkel jár (ha a főnök először ordít velünk, heves szívdobogásunk lesz, elzsibbadnak végtagjaink, torkunkban gombócot érzünk, vérnyomásunk megemelkedik)

alarm reakció2. Ellenállási szakasz, Rezisztencia -A stresszel szemben, miután igen nagy energiákat emészt fel az alarm reakció, szervezetünk az egyensúly érdekében, miután a külső hatás nem változik (a főnök továbbra is ordít) rezisztens lesz, így több energiát tud megtakarítani, a stressz hatását igyekszik a legkisebbre leszorítani. Ám, ha ez a stressz tartósan fennáll (főnökünk marad, magatartása nem változik, tehát sokszor van alarm reakciónk).

3. Kimerülési szakasz -a szervezet benyújtja a számlát, a folyamatos stressz meghaladja szervezetünk alkalmazkodóképességét, kimeríti az energiatartalékokat, így fogékonyabbá teszi az embert a betegségekre. Mindenkinek van egy gyengébb szerve, ahol a tünet megjelenhet. ( főnök naponta többször megjelenik, a szervezet megemeli állandóra a vérnyomást, ezzel is alkalmazkodik, magas vérnyomás betegségünk lett).

szívünkre vesszükA stressz betegségei elsősorban szív- és érrendszeri betegségek, emésztési rendellenességek, az immunrendszer leromlása, bőrbetegségek. Hatását tekintve megkülönböztetjük a fizikai stresszt (baleset, mérgek, betegség..), illetve az érzelmi stresszt.

Az érzelmi stressz Az érzelmi stresszeinket, saját hitrendszerünk, illetve a környezetünkből jövő lelki megpróbáltatásaink okozzák, de kialakulhat az fizikai stresszből is. Érzelmi stressz esetén a jelenben fellépő stressz már másodlagos (szekunder), mellyel az ember éppen az adott élethelyzetben megküzdeni próbál. De ennek a stressznek a valódi forrása az elsődleges stressz okozó (primer stressz) a múltban keresendő.

Ez az elsődleges stressz eredhet jelen életünk korábbi szakaszából, de hozhatjuk generációs múltunkból is, vagy akár reinkarnációs terheinkből is. Ennek megállapítását a kineziológiai oldás során az izomtesztelésre bízzuk. A stressz jelenbeli okai lehetnek életünk fontos változásai, függetlenül attól, hogy negatív vagy pozitív változásról van szó. Ilyenek például a házasság, vagy válás, haláleset, betegség, munkahelyváltás, költözés, iskola kezdés, iskolaváltás, új családtag, nyugdíjazás, nyaralás, stb). Ha túl sok változás történik egy időben az ember életében, az alkalmazkodás stressze túlnőhet az egyéni teherbíráson és stresszbetegséghez vezethet.

Hozzászólnál?


Kineziológiai oldás Budapesten

Az Újlipótvárosban, közel a belvároshoz, a lüktetéshez, mégis egy olyan helyen, amit az ott lakók "falunak" hívnak, a Tátra utca 24. alatti kis üzlethelységben rendeztem be a "Vetyengőt", ahol néhány órára ki tudod magad szakítani a mindennapi pörgésből, ahol csak TE vagy a középpontban, ahol tényleg fontos, hogy Te hogyan érzed magad.

Budapest nagyváros, ennél fogva gombamód szaporodnak az életmód centrumok, wellnes központok, kozmetikák, fodrászatok. Mind a kedves Látogató "jobb létét" tűzte ki céljául. Legtöbbjük gyors változást ígér, ahol csak a "külső" segítők munkája adja  a vágyott jó érzést. Ha eljössz Hozzám, egy meghitt, csendes kis helyen találod magad. Nincs masszázsfotel, és uborkapakolás, és sajnos nem tudok "instant" boldogságcseppeket adni a gyors javuláshoz.

Viszont van egy kényelmes székem, amiben ellazulhatsz, meg tudlak kínálni egy finom teával, és gyertyafény mellett, a kineziológia csodálatos módszerének segítségével el tudunk indulni egy önismereti fejlődési úton, ahol leginkább a TE befektetett munkád és energiád lesz a siker kulcsa. Ezekben az órákban egészen biztosan Te vagy a főszereplő, és nagyon is aktív részese a munkánknak.

blokkpont oldás

kérj időpontot!

blokkpont@gmail.com

info@kineziologia-stresszoldas.hu

A kineziológia egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztõ prevenciós jellegû holisztikus módszer. A kineziológus tanácsadó segíti Ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megõrzésében, a betegségek megelõzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlõdésében, a minõségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei melletti, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz. A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetõségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállitásában.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, mely nem csak azt vizsgálja, hogy a testünk energetikai rendszérében hol történt az elakadás, hanem négy idõsíkban - jelenben, - korregresszióban, - generációban, - és egyéb dimenziókban azt is, hogy mikor történt az adott blokk. Így gyakorlatilag a legteljesebb kezelési lehetõséget biztosítja az Ügyfél számára. tovább olvasom

Kineziológia