Stressz és az alvás

Stressz és az alvás

...MERT ALUDNI JÓ!

Az általános stresszoldás, kineziológia vagy más eszközök segítségével. A stressz és az alvás viszonya régóta ismert. Tünetei az alvászavar, álmatlanság. A jó alvás elérése stresszoldás, kineziológia segítségével is lehetséges, hiszen számtalan esetteanulmány bizonyítja, hogy az oldódott stresszes állapot jótékony hatással van az éjszakai pihenésre. A stressz és az alvás, a stresszmentes, pihentető alvás nem elérhetetlen, hiszen számtalan nem klasszikus nyugati orvoslási módszer van, amivel a mindennapi stressz olyan mértékben enyhíthető, amellyel az alvás minősége akár jelentős mértékben is javítható. A stressz sajnos mindennapjaink szerves részévé vált és a rohamosan gyorsuló világ, a mindennapi gazdasági helyzet által indukált létbizonytalanság érzésa és biztonságérzet különböző fokú hiánya ezeket a stresszes állapotokat sajnos csak tovább fokozzák. A legtöbb határozott tünetet produkáló betegség vagy szindróma esetén viszonylag könnyen filterezhető és elszigetelhető tünetekből vagy tünetcsoportokból álló visszajelzést kapunk, ami alapján a megfelelő segítség számára könnyebb diagnózist enged meg, azonban a stressz az esetek többségében nem tartozik a jól körvonalazható tünetek közé, hiszen mindnyájunknál más-más területen jelentkeznek a stresszel kapcsolatos panaszok. A stressz másik nagy veszélye, hogy az alapvetően is nehéz felismerést még tovább rontja, hogy az úgy nevezett konzerválódott stressz olyannyira ivódik be mindennapjaink világába és válik viselkedésmintánk részévé, hogy az esetek zömében még mi magunk sem vesszük észre, hogy egy-egy kellemetlen tünet mögött a stressz alattomos áskálódása áll. Ilyen területek egyike az alvászavar, a nehéz elalvás, az álmatlanság és a gyakori hosszabb időre történő megébredések.

MIÉRT FONTOS AZ ALVÁS?

Az alvás kiemelt szerepet játszik a sejtregenerációs folyamatokban, az idegrendszer regenerációjában és pihenés minősége és mértéke különös kihatással van másnapi szellemi és fizikai teljesítményünkre. A nem megfelelő mértékben regenerálódott idegrendszer ingerküszöbe lényegesen alacsonyabb a normális, elfogadott értékeknél, így a feszült stresszes állapot napközbeni kialakulása sokkal gyorsabb és károsabb mértékű, mint egy megfelelően kipihent, regenerálódott szervezet esetében. Ez a folyamat sajnos egy lavinát indít el, a probléma hétről-hétre eszkalálódik, míg eljutunk a teljes alvászavar állapotába, amikor is szinte már csak gyógyszerek segítségével lehet az eredetihez közeli állapotot visszaállítani.

Az megfelelő minőségű alvás tehát nem csak egy jól megválasztott matrac, a megfelelő táplálkozás, a kielégítő fizikai aktivitás és az ajzó szerek kerülése köré csoportosítható, hanem egyéb külső tényezők befolyásolása alatt is áll. Ilyen például a stressz is. A stressz oldására számtalan módszer kínálkozik, akin nem szívesen járnának pszichológushoz vagy klasszikus nyugati orvosi kezelésekre, azok számára az alternatív jó eséllyel megoldást jelenthetnek. Természetesen egyetlen gyógymód esetében sem mondható el, hogy 100% biztonsággal mindenkinél működik, viszont egyes speciális beszélgetéssel, úgynevezett irányított stressz oldással a stressz kiválóan oldható. A stressz oldása minden esetben egy folyamat, ahol az aktív részvételen felül minden bizonnyal egy kis hitre is szükségünk lesz. Ilyen alternatív stressz kezelés például a kineziológia is, ahol irányított beszélgetések során a testünkben kialakult ú.n. blokkpontok kerülnek feltárásra és a közös beszélgetések során oldásra. A stressz oldás ezen formája a nyugati országokban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen a kiemelkedően jó eredmények mellett az embernek még sincs olyan érzése, hogy mint beteg kezelik őt.

Stresszmentes, jó alvás

A jó alvás művészet

Az alvás elégtelen minősége és a stressz tehát nagyon szoros összefüggésben van egymással és a folyamat elindulásakor egy önmagát gerjesztő rendszert hozunk létre, ahol a negatív hatások egymást erősítik, fokozzák. A kialvatlanság, az idegrendszer regenerálódásának hiány további fokozott stresszes állapotot idéz másnap, ami újabb álmatlan éjszakához, nehéz elalváshoz és gyakori hosszú időszakokra történő megébredésekben jelenik majd meg. Ezekben a stresszes esetekben a megfelelő matrac és egyéb alvással kapcsolatos hasznos egészségügyi tanácsok nem sok segítséget jelentenek, legjobb esetben is egy két kiegészítő körülmény megváltoztatásával is csak kisebb sikereket érhetünk el, a probléma valódi megoldásához elkerülhetetlen lesz a szakember segítsége. 

Matrac webáruház Budapest

Kineziológiai oldás Budapesten

Az Újlipótvárosban, közel a belvároshoz, a lüktetéshez, mégis egy olyan helyen, amit az ott lakók "falunak" hívnak, a Tátra utca 24. alatti kis üzlethelységben rendeztem be a "Vetyengőt", ahol néhány órára ki tudod magad szakítani a mindennapi pörgésből, ahol csak TE vagy a középpontban, ahol tényleg fontos, hogy Te hogyan érzed magad.

Budapest nagyváros, ennél fogva gombamód szaporodnak az életmód centrumok, wellnes központok, kozmetikák, fodrászatok. Mind a kedves Látogató "jobb létét" tűzte ki céljául. Legtöbbjük gyors változást ígér, ahol csak a "külső" segítők munkája adja  a vágyott jó érzést. Ha eljössz Hozzám, egy meghitt, csendes kis helyen találod magad. Nincs masszázsfotel, és uborkapakolás, és sajnos nem tudok "instant" boldogságcseppeket adni a gyors javuláshoz.

Viszont van egy kényelmes székem, amiben ellazulhatsz, meg tudlak kínálni egy finom teával, és gyertyafény mellett, a kineziológia csodálatos módszerének segítségével el tudunk indulni egy önismereti fejlődési úton, ahol leginkább a TE befektetett munkád és energiád lesz a siker kulcsa. Ezekben az órákban egészen biztosan Te vagy a főszereplő, és nagyon is aktív részese a munkánknak.

blokkpont oldás

kérj időpontot!

blokkpont@gmail.com

info@kineziologia-stresszoldas.hu

A kineziológia egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztõ prevenciós jellegû holisztikus módszer. A kineziológus tanácsadó segíti Ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megõrzésében, a betegségek megelõzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlõdésében, a minõségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei melletti, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz. A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetõségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállitásában.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, mely nem csak azt vizsgálja, hogy a testünk energetikai rendszérében hol történt az elakadás, hanem négy idõsíkban - jelenben, - korregresszióban, - generációban, - és egyéb dimenziókban azt is, hogy mikor történt az adott blokk. Így gyakorlatilag a legteljesebb kezelési lehetõséget biztosítja az Ügyfél számára. tovább olvasom

Kineziológia