Kineziológiai tapasz és a kineziológia

Kineziológiai tapasz és a kineziológia

Tíz éve, ha megkérdeztük volna bárkitől, hogy tudja-e mi az a kineziológia, biztos sokkal több távolba révedő tekintet jelezte volna, hogy nem igazán tudják miről van szó. Ma már azért ott hátul, valahol a passzív tudásunkban már ott sejlik, hogy legalábbis létezik ez a szó: kineziológia. Az ember azonban mindig telhetetlen, újabb és újabb kifejezésekkel sokkolja az emberiséget. Manapság az egyik ilyen újkori kifejezés a kineziológiai tapasz, vagy kinesio tape.


Mit lehet tudni a kineziológiai tapasz terápiáról?


A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer. Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.

Mi is az a kineziológiai tapasz?


A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető.


Mi lehet a kapcsolat a kineziológia és a kineziológiai tapasz között?


Kétségtelen, hogy bizonyos szempontból névrokonok, és a kinézis (mozgás) mindkettő hatásterülete, a kineziológia szó szerinti jelentése: "mozgástudomány".
Az egyén lelki és élettani folyamatai befolyásolják az izmok funkcionális állapotát. Stresszhelyzetben izmaink feszültségi állapota megváltozik. Az energiablokkok azonosítására egy eszközök nélkül végezhető teszteléses eljárás az izomteszt alkalmazható.
Amíg az egyik, a kineziológia alapja az, hogy bármilyen stressz vagy negatív gondolat változást idéz elő a testben, hiszen a sejtek „emlékeznek", úgy ez a negatív információ nyomot hagy az izmokban, izomtónusban is, addig a kineziológiai tapasz testi szinten állítja vissza az egyensúlyt, ragasztási technikák segítségével.


A kineziológia módszer lényege, hogy feloldja a testben keletkezett blokkokat és segítse a szervezetben bármilyen okból megborult egyensúlyt visszaállítani. Akár a kineziológiai tapasz esetében, a kineziológia, mint módszer is gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt.
A kineziológia segítségével gyengéden, kíméletesen és gyorsan lehet megtalálni a problémát okozó negatív érzelmeket. Beindul a test öngyógyító folyamata.
A kineziológiai oldások során tudatosságunk egy magasabb szintre emelkedésével, képesek vagyunk új megoldási mintázatokat kialakítani, képesek leszünk dönteni és választani,ezáltal változik meg az életünk minősége.
Az oldások során megszabadulunk azoktól a negatív érzelmektől, amelyek tudattalanul irányítják életünket a felszínen megjelenő stressz formájában, amelyek létrehozzák kudarcainkat, kapcsolati problémáinkat, tanulási nehézségeinket, testi-lelki betegségeinket.
Első lépésként meghatározzuk a megoldatlan érzelmi feszültségeket, amik gátolnak minket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk. Korrekciókat végzünk, hogy a negatív beidegződéseket gyengéden eltávolítsuk a testből és elméből.
Tehát a kineziológiai tapasz és a kineziológia mindenképpen a mozgás révén kapcsolható össze.

Ám míg egyik teljes mértékben testi szinten oldja a blokkot, addig a másik a test, lélek és szellem (egészség háromszöge) harmóniájában fejti ki hatását.
Akár kineziológiai tapasz, akár kineziológia segítségével javítjuk életminőségünket, az eredmény mindenképpen a pozitív változás.

A kineziológia tapasz vagy kineziológiai tapasz nem összetévesztendő a kineziológia módszerével, habár mindkettő terápia testi és lelki stressz oldásában segít.

 

Kineziológiai oldás Budapesten

Az Újlipótvárosban, közel a belvároshoz, a lüktetéshez, mégis egy olyan helyen, amit az ott lakók "falunak" hívnak, a Tátra utca 24. alatti kis üzlethelységben rendeztem be a "Vetyengőt", ahol néhány órára ki tudod magad szakítani a mindennapi pörgésből, ahol csak TE vagy a középpontban, ahol tényleg fontos, hogy Te hogyan érzed magad.

Budapest nagyváros, ennél fogva gombamód szaporodnak az életmód centrumok, wellnes központok, kozmetikák, fodrászatok. Mind a kedves Látogató "jobb létét" tűzte ki céljául. Legtöbbjük gyors változást ígér, ahol csak a "külső" segítők munkája adja  a vágyott jó érzést. Ha eljössz Hozzám, egy meghitt, csendes kis helyen találod magad. Nincs masszázsfotel, és uborkapakolás, és sajnos nem tudok "instant" boldogságcseppeket adni a gyors javuláshoz.

Viszont van egy kényelmes székem, amiben ellazulhatsz, meg tudlak kínálni egy finom teával, és gyertyafény mellett, a kineziológia csodálatos módszerének segítségével el tudunk indulni egy önismereti fejlődési úton, ahol leginkább a TE befektetett munkád és energiád lesz a siker kulcsa. Ezekben az órákban egészen biztosan Te vagy a főszereplő, és nagyon is aktív részese a munkánknak.

blokkpont oldás

kérj időpontot!

blokkpont@gmail.com

info@kineziologia-stresszoldas.hu

A kineziológia egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztõ prevenciós jellegû holisztikus módszer. A kineziológus tanácsadó segíti Ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megõrzésében, a betegségek megelõzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlõdésében, a minõségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei melletti, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz. A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetõségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállitásában.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, mely nem csak azt vizsgálja, hogy a testünk energetikai rendszérében hol történt az elakadás, hanem négy idõsíkban - jelenben, - korregresszióban, - generációban, - és egyéb dimenziókban azt is, hogy mikor történt az adott blokk. Így gyakorlatilag a legteljesebb kezelési lehetõséget biztosítja az Ügyfél számára. tovább olvasom

Kineziológia