A dohányzásról kérdeztek

A dohányzásról kérdeztek

A Wellness magazin 2016. évi első számában, kineziológusként kérték a véleményemet a dohányzásról való leszokás kapcsán.

A dohányzás is egyfajta függőség. A leszokás döntés kérdése, a sikerhez azonban oldani kell a lelki függőség okát is.

Íme egy-két gondolat morzsa a témáról. Ha a teljes cikk érdekel, még kapható az újságárusoknál. :)

1. Hogyan készülj fel lelkileg a leszokásra? 


A leszokás- változás. A változás munkával jár. Akkor lehet igazán esélye bármilyen változásnak, különösen, ha az valamilyen berögződött mintánk átírása, amikor az egyén önmaga kész rá. Mit jelent ez? " feleségem, férjem, szeretteim kedvéért ugyan megpróbálom", az nem elég. Akkor tudunk változni, amikor már "eléggé fáj", és csak magunkért tudjuk megtenni. Ha megszületik ez az elhatározás, akkor érdemes segítséget kérni.
Vannak kifejezetten dohányzásról leszokást segító módszerek (pl. Allen Carr), illetve miután a dohányzás nem csak testi függőség, a lelki kötődést, illetve annak okát is oldani kell. Ilyenkor kerülhet képbe, akár a kineziológia.

2. Hogyan lehet megkönnyíteni ezt a folyamatot? (Lelkileg és fizikailag)


A tudatosság nagyon fontos. Mindig észben kell tartani, hogy miért teszem, kiért teszem. MAGAMÉRT. Tudatos szinten kapaszkodó lehet a dohányzás egészség károsító hatása, az anyagi vonzatai, illetve látni azt az önként vállalt rabszolgaság mintát, amit behozott az életembe a dohányzás.
Nagyon fontos látni azt a belső képet, amikor már elhagytam a dohányzást, és megfogalmazni azokat a pozitív hatásokat amit nyertek vele.
Testi szinten a sport, as mozgás lehet még segítség. Ha belátjuk, hogy a dohányzás egy rituálé, ami rendszeresen van jelen az életünkben, ha át akarjuk tenni a fókuszt, kell találnunk egy szintén sokszor felbukkanó, folyamatos tevékenységet, ami sikerélményt okozhat. Hogy az aktuális Star Wars példával éljek olyan ez mint az Erő sötét vagy világos oldala. Ki kell tölteni azt az űrt amit a dohányzás elhagyása okozott valami hasonlóan rendszeres tevékenységgel, de ezúttal olyannal amit épít és nem rombol.
A tudatalatti kötődést a dohányzással, szakember segítségével lehet oldani, legyen az pszichológus, vagy bármely más módszer ami a "lélekhez szól". Valójában ezeket a mélyen meghúzódó kötődéseket a legnehezebb oldani, de ha elindul a "gyógyulási" folyamat,az eredmény valóban tartós lesz.

leszokni a dohányzásról

3. Milyen pozitív hatása lesz 1 hét múlva, 1 hónap múlva, 3 hónap múlva, 6 hónap múlva, 1 év múlva?

Nehéz napra pontosan megmondani a pozitív hatásokat. Az első hetekben a testi függőség, illetve elvonás jelei jelentkeznek. Sokan már ezen a kezdeti kb. három hetes szakaszon megtorpannak. Ilyenkor a tudatos énünk segít, ha a célra gondolunk. Testi szinten a sok folyadék, vitaminok nyújthatnak némi enyhet a nikotin szomjunkra.
1 hónap múlva már nagyjából letudtuk a testi függőség jeleit, ilyenkor leginkább bizonyos élethelyzeteink okozhatnak kihívást amit eddig a dohányzáshoz kötöttünk.Tipikusan ilyen például, a kávé mellé elfogyasztott cigi, vagy az ebéd utáni kötelező cigi, ilyenkor megint csak a tudatos énünkre kell támaszkodni, és látni magunk előtt a kitűzött célt újra meg újra.
3 hónap múlva - ha sikerült valami féle szokáskontroll kialakítanunk, tehát leválasztjuk az eddigi cigihez kötött élethelyzeteket a dohányzás szükségességéről, akkor jön a következő bukkanó: a váratlan stresszek, megrögzött stresszkezelési mintáink. Ezek az előre nem várható hirtelen kihívások, amikkel meg kell küzdenünk, akár a munkahelyen akár a magánéletben átélt érzelmi " megrázkódtatások". Tehát át kell írni az eddigi stressz megoldási mintázatot, eddig: stressz- azonnal cigi- pszeudo oldódás, új minta: stressz- tudatosság, új konstruktív megoldási mintázat. Ebben segíthet szintén a kineziológia.
Az idő nekünk dolgozik, ha már hat hónapja nem gyújtottunk rá, igazán büszkék lehetünk az eddig megtett útra, egyre nehezebb feladni. A testünk is egyre hálásabb, eltűnnek a szemünk alól a szürkés-barnás karikák, a bőrünk élénkebb, jobban bírjuk a mozgást. Mint bármely más függőségnél, a környezet is sokat tehet értünk, vagy akár ellenünk. Itt megint csak saját tudatos énünk menthet meg. Az élet folyamatos választások sorozata. Bármelyik pillanatban dönthetek úgy , hogy a döntésem pozitív irányba visz, de dönthetek úgy is, hogy visszalépek a biztonságos "kiszolgáltatott" régi mintámba.


Ha a lelki blokk oldva van, annál kisebb a valószínűsége, hogy visszatérek a régi sémámhoz.

SIKERÜLHET! CSAK RAJTAD MÚLIK!

Kineziológiai oldás Budapesten

Az Újlipótvárosban, közel a belvároshoz, a lüktetéshez, mégis egy olyan helyen, amit az ott lakók "falunak" hívnak, a Tátra utca 24. alatti kis üzlethelységben rendeztem be a "Vetyengőt", ahol néhány órára ki tudod magad szakítani a mindennapi pörgésből, ahol csak TE vagy a középpontban, ahol tényleg fontos, hogy Te hogyan érzed magad.

Budapest nagyváros, ennél fogva gombamód szaporodnak az életmód centrumok, wellnes központok, kozmetikák, fodrászatok. Mind a kedves Látogató "jobb létét" tűzte ki céljául. Legtöbbjük gyors változást ígér, ahol csak a "külső" segítők munkája adja  a vágyott jó érzést. Ha eljössz Hozzám, egy meghitt, csendes kis helyen találod magad. Nincs masszázsfotel, és uborkapakolás, és sajnos nem tudok "instant" boldogságcseppeket adni a gyors javuláshoz.

Viszont van egy kényelmes székem, amiben ellazulhatsz, meg tudlak kínálni egy finom teával, és gyertyafény mellett, a kineziológia csodálatos módszerének segítségével el tudunk indulni egy önismereti fejlődési úton, ahol leginkább a TE befektetett munkád és energiád lesz a siker kulcsa. Ezekben az órákban egészen biztosan Te vagy a főszereplő, és nagyon is aktív részese a munkánknak.

blokkpont oldás

kérj időpontot!

blokkpont@gmail.com

info@kineziologia-stresszoldas.hu

A kineziológia egy alternatív, holisztikus módszer, amely érzelmi stresszek oldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, ezzel aktivizálja az öngyógyító mechanizmust.

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztõ prevenciós jellegû holisztikus módszer. A kineziológus tanácsadó segíti Ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megõrzésében, a betegségek megelõzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlõdésében, a minõségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei melletti, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz. A kineziológia - mint holisztikus egészségügyi rendszer - az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetõségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállitásában.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, mely nem csak azt vizsgálja, hogy a testünk energetikai rendszérében hol történt az elakadás, hanem négy idõsíkban - jelenben, - korregresszióban, - generációban, - és egyéb dimenziókban azt is, hogy mikor történt az adott blokk. Így gyakorlatilag a legteljesebb kezelési lehetõséget biztosítja az Ügyfél számára. tovább olvasom

Kineziológia